چینی‌ها دوست ندارند واقعیت‌های منفی منتشر شود و آن را مخفی می‌کنند از سوی دیگر اعتقادات خرافی آنها از جمله در مورد قدرت غذا، دو عاملی است که نویسنده نیویورک‌تایمز معتقد است باعث گسترش کرونا در چین و سپس جهان شد

كرونا

به گزارش همشهری آنلاین، رونامه نیویورک‌تایمز در یادداشتی با عنوان " چرا اپیدمی کرونا ویروس از چین شروع شد" به بررسی دلایل فرهنگی آن پرداخته است. اگر چه می‌توان نگاه آمریکایی با چین را با اغراق و نوعی منفی نگری دانست اما به نظر می‌رسد تحلیل ذیل جای تعمق دارد:

در خلاصه این مقاله می‌خوانیم، اپیدمی شدن بیماری در چین ریشه فرهنگی دارد. کما اینکه ویروس سارس هم که مدتهای مدیدی جهان را گرفتار خود کرد ابتدا در چین پخش شد. مشخصا دو رفتار اجتماعی در فرهنگ چین هست که بیشترین تاثیر را در پخش این بیماری‌ها دارد: اول مخفی کردن واقعیتهایی که ممکن است خجالت آور یا ناپسند باشند. چینی ها هم دوست ندارند  از واقعیات شرم آور سخن گفته شود. " جز راست نباید گفت هر راست نشاید گفت". این یک مسئله تاریخی و هزاران ساله در چین است. 

هشت نفر از پزشکانی که بار اول در رسانه‌ها از احتمال گسترش  ویروس کرونا حرف زدند به جرم تشویش اذهان عمومی و شایعه پراکنی دستگیر شدند. یکی از آنها همان پزشکی بود که فوت کرد.

همینطور پزشکی که در سال ۲۰۰۲ احتمال انتشار ویروس سارس را اعلام کرد ۴۵ روز در بازداشتگاه نظامی زندانی شد. در سال ۲۰۰۸ یک پزشک کشف کرد که بعضی تولید کنندگان شیرخشک ملامین به آن افزوده‌اند. ده کودک فوت کردند و ۴۵۰۰۰ هزار کودک بستری شدند. وی بعدا بطرز مرموزی با چاقو به قتل رسید.

مجازات افرادی که از واقعیت تلخ سخن بگویند به دوران کنفوسیوس سال ۶۰۰ قبل از میلاد و حتی بسیار قدیمی تر بر می گردد. وقتی یکی از شاگردان مورد علاقه کنفوسیوس راز یک رباخوار را برملا کرد او را کشتند و جسدش را چرخ کردند. کنفوسیوس از آن به بعد هرگز گوشت چرخ کرده نخورد. در کتاب آوازها که به کتاب اشعار کلاسیک چین نیز معروف است (قرن دهم قبل از میلاد) می نویسد. " اگر راه را به کسی نشان دهی ابتدا مراقب خودت باش که در چاه نیفتی". فیلسوف چینی لی کانگ در تحقیقی در مورد سرنوشت بعنوان یک امر بدیهی بیان می دارد: " درختی که بیشتر از جنگل رشد می کند اسیر توفان شده و به کنده تبدیل می شود". ضرب المثل جاری چین می گوید: " گلوله به پرنده ای میخورد که مرتب سر خود را بالا می آورد" ... 

در تاریخ مدرن چین مائو زدونگ در کتاب خود "صد گل یا صدای بلند و شکایتهای بزرگ" در سال ۱۹۵۶ تا ۱۹۵۷ کمپین گفتن واقعیات و انتقادات را راه انداخت و بسیاری ساده اندیشانه آنچه در دل داشتند گفتند. کمی بعد جنبش ضد راستگرایان راه افتاد و صدها هزار نفر از تحصیکردگان چین گرفتار زندان، تبعید، رفتارهای غیر منصفانه شده و بسیاری از آنها شغل و خانواده خود را از دست دادند. بهر حال بیش از دو هزار سال است که در چین رویه تنبیه و مجازات کسانی که واقعیات تلخ را می گویند وجود دارد و وسیله ای برای ثبات زورمدارانه است. این رفتار باعث می شود مردم و متخصصین جرات نکنند راجع به خطر بیماریهای واگیر حرف بزنند و این باعث فراگیر شدن و پخش بیماریها می شود.

علت دوم فرهنگ غذا خوردن در چین است. چینیها از قدیم الایام معتقدند که بعضی غذاها قدرت خاصی دارند این اعتقاد باعث شده است که یک رفتار خطرناک و آلوده غذاخوری ایجاد شود. در فرهنگ غذا خوری چینی مفهومی بنام "جینبو" وجود دارد. جینبو تقریبا یعنی پر کردن جای خالی یا نقطه ضعف. بطور خلاصه چنین می گویند که بیماری یا ضعف زمانی ایجاد می شود که بدن از خون و انرژی خالی شده است. برداشت آنها از خون یک تعریف بیولوژیک علمی نیست بلکه یک تصور ذهنی و افسانه ای است. چینی ها معتقدند که به جای استفاده از دارو با غذا و خوردنی ها می توان بیماری ها را درمان کرد. این گرچه جزیی از عقاید سنتی و فولکلوریک است ولی اعتقاد آن در بین مردم امروزی نیز فراگیر است.

عقیده دیگر این است که هر غذایی که به شکل قسمتی از بدن است خاصیتی بهتری برای همان قسمت بدن دارد. خفاش برای روشنایی چشم، مار برای مردان، حیوانات و گیاهان عجیب برای زیبایی و جوان سازی پوست زنان، استخوان ببر، مثانه خرس و... وارد منوی غذای چینی شده اند و معتقدند که اینها جنبه تقویتی و درمانی هم دارند. دیگر اینکه این غذاها هر چقدر خام و تازه باشند خاصیت بیشتری دارند. اگر حیوانی را هیجانی کرده تا خون و انرژی آن به جوش آید سپس بلافاصله حیوان را کشته و گوشت آن را تناول نمایید مقدار بیشتری از خون و انرژی به بدن ما جذب می شود. پولدارها معمولا به گوشت سگی که ابتدا بسیار هیجانی شده است علاقه دارند. و برای همین است در بعضی رستورانها مار زنده نگهداری می شود تا در صورت درخواست مشتری بلافاصله کشته شده و آن را سرو می کنند. 
در طب سنتی چینی زمستان فصلی است که بدن انسان بیش از هر زمان انرژی و خون از دست می دهد لذا خوردن این نوع غذاها هم در این فصل بیشتر است. برای همین است که این ویروسها همیشه در فصل زمستان در چین شایع می شود. 

کد خبر 486343

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۹
    3 1
    هرطور دوست دارن زندگی کنند ولی با مردمان دیگر کار نداشته باشن
  • مریم نوذری IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
    5 0
    لطفا تفسیر سیاسی از مسائل علمی رو متداول نکنید. نگاه آمریکایی یعنی چی؟ من یه ایرانیم و قلبم از مرگ پر زجر هموطنانم مالامال درده. شما میدونین زجر تنفسی یعنی چی؟ باید چینیها به خاطر کثیف خوراکیشون و پنهانکاریهاشون تحریم بشن و مدتها منزوی بمونن تا شیوه هاشون رو تصحیح کنن.